Vlieglessen in coronatijd

Hoewel de wet- en regelgeving in het afgelopen jaar een aantal keren is gewijzigd, kunnen vliegtrainingen doorgaan. Dit betekent wel dat er aanvullende maatregelen zijn die tijdens de vlieglessen gelden. Per vliegschool kunnen er nuanceverschillen zijn, maar de belangrijkste regels zijn als volgt:

  • Meld je af als je verkoudheidsklachten of koorts hebt;
  • Draag een mondkapje totdat je op je vliegpositie zit, als de vliegschool dit vraagt;
  • Er zijn geen passagiers toegestaan tijdens de vliegles*;
  • Zorg dat je een identificatiebewijs bij je hebt;
  • Kom op de afgesproken tijd, dus niet eerder.

* soms zijn mensen uit hetzelfde huishouden toegestaan

Het kan zijn dat er een ‘kuchscherm’ is geplaatst tussen de voorstoelen en/of de achterbank.

We zijn blij dat er vlieglessen mogelijk zijn, maar om dit zo te laten blijven is het belangrijk dat we ons aan de regels houden. Je eigen opleider zal je informeren over de exacte maatregelen die voor jouw situatie gelden.