Dutch Heli Day 2023

Dutch HeliDay | 12 augustus 2023

STROE – Op zaterdag 12 augustus 2023 wordt voor de derde keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Naar verwachting zullen daarbij rond de twintig  helikopters uit binnen- en buitenland aanwezig zijn.

Deelnemers
Omstreeks 10:30 uur zullen de deelnemende helikopters binnen komen vliegen en een plek toegewezen krijgen op het veld.

Als alle helikopters geland zijn zal het veld worden opengesteld voor het publiek en kunnen de helikopters van dichtbij worden bekeken. Ook kan er in gesprek worden gegaan met de vliegers en allen vragen rondom vliegen en de helikopters worden gesteld. Op dit moment word de line-up samengesteld van de helikopters die deel zullen nemen. Ook deze editie zullen diverse typen helikopters weer schitteren door hun aanwezigheid.

Joint Helicopter Pilots
De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines te Stroe. De vorige Dutch Heli Day vond plaats in de zomer van 2019. Dat was een fantastische dag qua weer en bezoekers. We hopen dit jaar ook weer duizenden bezoekers te verwelkomen.