Lobby

Everybody on the same level…

Belangenbehartiging van de helikopter luchtvaart.

De luchtvaart in het algemeen bestaat grotendeels uit bedrijven en personen die met vliegtuigen werken. De helikopter luchtvaart is zeker net zo belangrijk. Daarom zet JHP zich in voor de belangenbehartiging van de helikopter luchtvaart in zowel Nederland als Europa. We maken hierbij dankbaar gebruik van het netwerk van onze leden. Bovendien kan ieder lid bijdragen aan het lobbywerk door kennis en ervaringen te delen.

Wil je graag een topic aankaarten bij de overheid of heb je een voorstel op het gebied van (vlieg)veiligheid, wetgeving of andere belangen? Neem dan contact op met het bestuur om je casus te bespreken.

Wat we doen

In samenwerking met onze leden stellen we relevante onderwerpen aan de orde bij de overheid en andere instanties. Het gaat hierbij vooral om zaken die tijdens de avonden worden besproken. Wanneer één of meerdere leden een mogelijkheid zien om de luchtvaart te verbeteren, dan bespreken we met elkaar de haalbaarheid. Als dit op redelijkheid is ingeschat, gaan we het onderwerp op papier zetten en bespreken dit met de betrokken partijen.

Sinds het bestaan van de Joint Helicopter Pilots hebben we een aantal succesvolle lobby’s uitgevoerd. Daarbij ging het vooral om zaken als wetgeving, veiligheid maar ook de belangen van helikopter piloten.

We vertegenwoordigen onze leden op relevante bijeenkomsten van luchtvaart instanties. Daarnaast brengen we de input van onze leden onder de aandacht van de overheid of andere partijen.

We maken ons vooral sterk om de belangen van de helikopter luchtvaart op de radar te zetten. De luchtvaart wordt nu eenmaal gedomineerd door vliegtuig gerelateerde belangen. Zaken als veiligheid, wetgeving, milieu, educatie, maar ook draagvlak staan steeds op onze agenda.

Onze leden kunnen hun wensen en zorgen uiten aan het bestuur. Bovendien hebben we onze leden nodig voor het opstellen van de juiste documentatie en hun netwerk om de juiste personen te bereiken.

Ben je helikopter piloot? Word nu lid!